Belföld

Mérnökök a Forrásban Tarlóssal

A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara és a Csongrád Megyei Mérnöki Kamaraszombaton tartotta a XXV. Jubileumi Mérnökbált, a Hunguest Hotel Forrásban Szegeden.

A megyei mérnökszervezetek megalakulásakor Szegeden született meg a „mérnökbál”gondolata, és itt rendezték meg az elsőt, 24 évvel ezelőtt. A Mérnökbál hagyományosan lehetőséget teremt arra, hogy a mérnöktársadalom képviselői, az egyetemek vezetői, oktatói, a gazdaság szereplői valamint az államigazgatás, illetve a szakmai szervezetek tisztségviselői és baráti köreik eltölthessenek egy kellemes estét együtt, továbbá elmélyítsék régi, és építsék új baráti, szakmai kapcsolataikat.

A bál fővédnökei Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke és Dr. Szaló Péter, a Belügyminisztérium Területrendezési, Építésügyi és Örökségvédelmi helyettes államtitkára voltak. Díszvendégek: Tarlós István Budapest főpolgármestere és Dr. Szabó Gábor a Szegedi Tudományegyetem rektora.

Az ország számos megyei kamarájának mérnökei, társ kamarák, szakmai szervezetek és felsőoktatási intézmények képviselői mellett megtisztelte jelenlétével a bált Dr. Baráth Etele a Magyar Kajak-kenu Szövetség Elnöke. Az est házigazdái Bodor Dezső a CSMMK elnöke és Kassai Ferenc a BPMK elnöke volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik