Belföld

Lázár: Szerdán nehéz napjuk lesz az energiaszolgáltatóknak

Erről egy kampányfórumon beszélt az államtitkár vasárnap Székkutason, annak kapcsán, hogy megtudták, nyereségesek a szolgáltatók.

A rezsicsökkentés után is az került nyilvánosságra, hogy jó néhány energiaszolgáltató szép haszonnal zárta az évet, mondta Lázár János államtitkár, országgyűlési képviselő vasárnap délutáni kampányturnéján. Ezért újabb akciónak jött el az ideje – folytatta. Szerdán már arról fog a kormány megbeszélést folytatni, hogyan lehetne a közműszolgáltatásokat nonprofittá tenni.

A régióban szolgáltató EDF Démász az egyik legnagyobb ellensége a rezsicsökkentésnek, továbbra is áttekinthetetlen számlákkal, és egyéb trükkökkel próbálják megtéveszteni a fogyasztókat, mondta a székkutasiaknak Lázár.

A településsel kapcsolatban kijelentette, új választókörzetét is beleértve, lakosságarányosan Székkutas kapta a legtöbb pénzt a kormánytól. Ez több mint 3 milliárd forint, és ha a választók úgy döntenek, ez a jövőben folytatódni fog.

Személyeskedni ezúttal sem akart ám pár mondatban beszélt politikai ellenfeleiről, akiket többnyire, elmondása szerint nem is ismer, de érzékeltette, két tábort tekint igazi ellenfélnek, a szélsőbal és a szélsőjobb között, majd a választóknak kell dönteniük, hogy a helyes középutat választják-e.

A kormány további terveiről szólva kiemelte az öntözés ingyenessé tételét már 2014 nyarától, az SZJA komoly csökkentését, valamint a mezőgazdaság további stratégiai kezelését. A magyar vidék kiváló és sokféle terméket képes megtermelni, de a felvásárlás, vagy az értékesítés utolsó láncszemei külföldi kézben vannak. Ezen úgy változtatnának, hogy az államnak kiemelt integrátori szerepet adnának.

Székkutas egy jó úton indult el 2010-ben, ezt érdemes folytatni, mondta a településről még Lázár. Májusban indul a csatornázás, ezzel együtt pedig a hasonló faluk között az egyik legversenyképesebb maradhat. Szólt még a volt TSZ peréről, mely már régóta húzódik, de egyszer vége lesz. Az teljesen nyilvánvaló a volt vezetés 800 rendbeli hűtlen kezelésben, csalásban vétkes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik