Belföld

Méhészekkel telt meg a VOK

Mehek(210x140)(1).jpg (méhek, kaptár, )
Mehek(210x140)(1).jpg (méhek, kaptár, )

Huszonhatodik alkalommal rendezték meg az Országos Méhésztalálkozót és Vásárt Fehérváron. Európában az egyik legnagyobb kiállítás és vásár várja a látogatóit szombaton több mint 100 cég részvételével.

Zsúfolásig megtelt a Videoton Oktatási Központ szombaton, már reggel alig lehetett parkolóhelyet találni az épület közelében.

A 26. méhésztalálkozóra több ezren látogattak el, köztük sokan a környező országokból. A rendezvényen hagyományosan a legjobb minőségű mézeket, mézből készült termékeket és méhészethez szükséges eszközöket árulják. Gazdag a szakmai program is, a vásár mellett érdekes előadásokat hallhatnak a résztvevők. Idén bemutatkozott Szlovákia méhészete és előadás hangzott el a génmanipulált élelmiszerek veszélyeiről is – írja a szekesfehervar.hu.

Az Országos Méhésztalálkozót és Vásár ma már Közép-Európa egyik legnagyobb méhész-rendezvénye, amely a határon túli magyar méhészeket és a szomszédos országok méhészeit is vonzza. A rendezvényen bemutatkozott a Mézkirálynő is, a 24 éves Lehóczki Tímea biomérnök, aki kiskorában ismerkedett meg a méhészettel. Mézkirálynőként feladata, hogy meggyőzze a magyar társadalmat a mézfogyasztás előnyeiről és jótékony hatásairól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik