Belföld

Jövő hétig várhatunk a napsütésre

Szürke, esős, szeles hétvégénk lesz, de enyhe marad az idő. Az előrejelzések szerint a közeljövőben nem jön lehűlés.

Szombaton borult, helyenként párás idő várható, országszerte számítani kell esőre, tartós esőre, a legkevesebb csapadék északnyugaton hullhat. Az északira, északnyugatira forduló szél a Dunántúlon többfelé megélénkül, nyugaton, északnyugaton megerősödik. Hajnalban 3-8 fok között alakul a hőmérséklet, délután 5-10 fokig melegszik fel a levegő.

Vasárnap többnyire erősen felhős lesz az ég, legfeljebb késő délutántól nyugaton szakadozhat fel a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor. Az északnyugati, északi szelet többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul

Hétfőn változóan, erős felhős időre van kilátás, de már csak elszórtan alakulhat ki kisebb eső, jelentéktelen zápor. Mérséklődik a légmozgás. Hajnalban helyenként fagypont köré csökkenhet a hőmérséklet, napközben viszont folytatódik az enyhe idő, a csúcshőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.

Kedden és szerdán a változóan felhős idő mellett néhány órás napsütésre is számíthatunk. Időnként északnyugaton élénk lehet a délkeleti szél. Folytatódik a kora tavaszi idő, viszont szerda éjjel újabb csapadék érkezhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik