Belföld

Érvényben a látogatási tilalom

Február 21-én, péntektől látogatási tilalom lesz a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban, valamint a megye összes fekvőbeteg ellátást nyújtó intézményében.

Csütörtökön még bárki bemehetett a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórházba, mától azonban itt és a megye összes fekvőbeteg ellátást nyújtó intézményében látogatási tilalom lesz. Az intézkedést a kórház főigazgatója rendelte el a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási szervének javaslata alapján.

Mint azt a megyei tiszti főorvos mondja, az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma már olyan mértékben haladta meg a járványos küszöbértéket, hogy Fejér megyében járványról beszélhetünk. „A fekvőbeteg intézményekben általában sérülékeny betegek fekszenek, akik az immunrendszerük, illetve az egyéb betegségük folytán valamilyen módon sokkal esendőbbek egy vírusos fertőzéssel szemben. Ezzel az intézkedéssel őket próbáljuk megvédeni. Nagyon köszönöm ezúton is a hozzátartozók megértését, hiszen itt az ő szeretteikről van szó, az ő érdekükben történik ez a járványügyi intézkedés” – mondta Dr. Müller Csilla megyei tiszti főorvos.

Az intézkedés visszavonásáig valamennyi fekvőbeteg ellátást nyújtó intézmény minden osztályán tilos a látogatás, bizonyos esetekben azonban kérhető látogatási engedély. „Látogatási engedélyt kaphatnak a nagyon rossz állapotban lévő, haldokló betegek hozzátartozói, illetve a gyermekosztályon bent fekvő gyerekek szülei is. Ezen kívül az apás-szüléseknél természetesen az édesapák, akik részt szeretnének venni a szülésen, továbbá a szoptató anyák is kaphatnak engedélyt. A látogatási engedélyt az osztályvezető főorvosok adják ki” – közölte Szabó Gabriella, Fejér MegyeiSzent György Egyetemi Oktató Kórház orvosigazgató-helyettese.

Szabó Gabriella azt is elmondta: akik szeretnének, csomagot is küldhetnek be hozzátartozóiknak. Ezeket a kórház főportáján, az úgynevezett sorompós bejáratnál, vagy az ideggyógyászat portáján adhatják le, de minden esetben pontosan címezzék meg, hogy kinek szánják, illetve romlandó élelmiszer ne legyen a csomagokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik