Belföld

A tél ellen tüntetnek Fehérváron

mujkó szobor (mujkó szobor)
mujkó szobor (mujkó szobor)

Eleged van a szürke 50 fehérvári árnyalatából? Akkor nézd meg, mit gondolnak a színekről mások! Két napon keresztül utcaművészet és villámcsődület lesz a talán legeseménytelenebb fehérvári utcácskában. A tél pedig mondjon le!

Február 21-22-én rendezik meg a fehérvári belvárosban az I.Fehérvári Colorful Dayst, a szervezők szándéka szerint azzal a céllal, hogy némi mosolyt csalhassanak az utca emberének arcára és ráirányítsák a figyelmet a történelmi belváros szép, de kissé elfelejtett utcácskáira.

Színpompás napok

Fiatal fehérváriak egész egyszerűen megelégelték a tél egyhangúságát, ezért hagyományteremtő szándékkal egy színes télűző programot hívtak életre. Az esemény egyik szervezője Szöllősi Attila elmondta: dacára annak,hogy idén még nem volt komoly tél, az emberek már komoly D-vitamin hiányban szenvednek,és lógó orral mászkálnak a színtelen utcákon. Festeni szerettünk volna, de végül csak színes papírdíszekkel tarkítjuk a belvárost. Nem kell nagy művészetre gondolni, bárki bekapcsolódhat a “színezésbe”.

Fotó: Nagy Norbert

Flashmob

Utcaművészeti elemek, színes díszítések készülnek e két napra a Szent János közbe, a Ciszterci Gimnázium diákjainak, valamint profi origamiművész és horgolóklubosok közreműködésével.

Ma 13 órakor zenés-táncos villámcsődület is volt, több mint 100 diák részvételével, amely szintén a tél végi szürkeségből lehetséges kitörést volt hivatott hangsúlyozni.

Mujkó is kitört a szürkeségből

Fotó: Facebook

A szervezők elmondták: Gondolkodtunk, mi reprezentálja ebben a városban a legjobban a vidámságot, a csínyt, a szürke hétköznapokból való kikacsintást. Naná, hogy a belvárosi Mujkó szobor!

Mujkó barátunk folyton vigyorogva, hősiesen csüng a helyén évek óta, de talán már meg is unta folytonos bronz gúnyáját. Nos, most az évszaknak megfelelő ruhaváltás következett be drága bolondos barátunknál. Kapott egy szép kis sálat, ha netán krahácsolna ebben a rút influenzaszezonban, és egy sárga lábszárvédőt, mert panaszkodott, hogy a hideg szelektől már egészen összegémberedtek a járószervei.

Azt nem ígérjük, hogy a nyárra fürdőgatyába öltöztetjük, de azt mondja, nem is ragaszkodik hozzá. Egyelőre elvan a jó kis meleg sáljával – tették hozzá.

A program a HírBeleBumm Szociális Szövetkezet és a Fejér Megyei Civil Információs Centrum partnerségében valósul meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik