Belföld

Botrányos híradás Kijevről: itt az MTVA magyarázata

Péntek délutánra megérkezett a hét magyarázata is a kijevi események kapcsán az MTVA-tól.

Amint arról beszámoltunk, egészen elképesztő hírblokkot állított össze csütörtökön a Kossuth Rádió az ukrán tüntetésekről. A közmédia úgy döntött, hogy egy az egyben, bármilyen kritika nélkül magáévá teszi az ukrán belügyminisztérium és az orosz kormány álláspontját, és ennek megfelelően ad hírt a kijevi eseményekről.

A hírben ezért a rendőri brutalitásokról például egyáltalán nem ejtettek szót, a civil tüntetőket viszont egyenesen terroristának titulálták, akiket ártalmatlanná kell tenni minél előbb.

Megkérdeztük az MTVA-t, hogy miért így tálalták a kijevi eseményeket, a Kossuth Rádió miért az ukrán belügyminisztérium és az orosz kormány álláspontját közvetítette kritika nélkül, ahelyett, hogy megvilágította volna az események minden oldalát.

Az MTVA pedig erre azt közölte: azért cselekdtek így, mert nem volt más választásuk.

“A hírek tartalmi kérdéseit nem szoktunk megtárgyalni, a szerkesztői függetlenség gondolom a hir24-nél is valószínűleg ismert, amúgy hivatalban lévő kormányról van szó, s miként az amerikai elnök álláspontját is ismertetni szoktuk – kritika nélkül – így ebben az esetben sem tehetünk mást”  – adtak magyarázatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik