Belföld

Vigyázat! Hamisítják a kakaóport

A rábapatonai Tutti Kft. szerint piacokon, kisebb boltokban árusítják az utánzatot, így ellenőrizhetjük, hogy mit vásárolunk!

A szerkesztőségünknek eljuttatott közlemény szerint a cég 20-22-os, 125 gram kiszerelésű kakaóporát másolták le a kontárok, s ezt árusítják, többnyire piacokon, de kisebb boltokban is megjelent az utánzat.

Korábban megírtuk: eddig mintegy 1000 zacskó hamisított kakaó zárolását és kobzását rendelte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Az ügyet a gyártó bejelentésére kezdte el vizsgálni a különleges esetekre specializálódott csapat.

Egészségre nem ártalmas

A hamis termék csomagja kisebb, fóliája fakóbb, világosabb, a benne lévő kakaó pedig rossz minőségű, világosbarna színű, még az illata sem emlékeztet a kakaóporra. A terméket a gyártó laboratóriumban megvizsgáltatta, ahol kiderült, az egészségre ugyan nem ártalmas a készítmény, de nagyon rossz minőségű porkeveréket tartalmaz, melynek szinte semmi köze a kakaóhoz.

Így ellenőrizhetjük

A hamis kakaót a csomagoláson lévő LOT-számról és szavatossági időről ismerhetjük meg: L0449 20. 03. 2014.

A gyártó arra hívja fel vásárlói figyelmét, hogy a terméket nagyobb élelmiszerláncok üzleteiben. vagy közvetlenül a végtől szerezzék be, így elkerülhető, hogy silány terméket vásároljunk.

Ha mégis átvertek bennünket, azt jelezzük a vevőszolgálatnak, melynek elérhetőségei itt találhatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik