Belföld

Nem foglalkozik a kocsonyaháborúval a törvényszék

Idézés kibocsátása nélkül elutasította a Fővárosi Törvényszék a Miskolci Kocsonyafesztivál alapítójának védjegybitorlás miatt beadott keresetét.

Rózsa Edit, a Miskolci Kocsonyafesztivál alapítója védjegybitorlás miatt nyújtott be keresetet a Fővárosi Törvényszékhez. Az érvelés szerint a miskolci önkormányzat a kocsonyafesztivál védett nevével, hírnevével visszaélve hirdeti saját rendezvényét, a Kocsonyafarsangot, ezzel megtévesztve az embereket, a kereskedőket és a fellépőket is – írta az Észak-Magyarország.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilap Rózsa Editet idézve azt írta: az önkormányzat úgy hirdeti saját rendezvényét – amelyet ebben az évben szervez először -, hogy az az ország legnagyobb gasztronómiai és turisztikai fesztiválja, tehát jogtalanul használja fel a kocsonyafesztivál eddig elért eredményeit.

Koczák Szilvia, a miskolci polgármesteri hivatal szóvivője reagált a cikkre. Mint írja „A hír igaz. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy a keresetlevelet a Fővárosi Törvényszék még január 24-én, idézés kibocsátása nélkül elutasította” – közölte a szóvivő.

Idén két kocsonyaünnepet is tartanak: a város önkormányzati cégei most először, a rendezvény ötletadói pedig tizennegyedik alkalommal tartják meg rendezvényeiket. A Kocsonyafarsang csütörtökön kezdődött és vasárnapig tart Miskolc belvárosában, a fesztivált pedig új időpontban és új helyszínen, március 7. és 9. között Miskolctapolcán rendezik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik