Belföld
dunaújvárosi kikötő (kikötő, ipari kikötő, dunaferr, )

Kész a dunaújvárosi kikötő fejlesztési stratégiája

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2014. 02. 20. 14:05

A fő cél egy logisztikai és szolgáltatási központ létrehozása Dunaújvárosban.

Rédli László projektmenedzser elmondta, hogy a vállalt feladatokat határidőre elvégezték a 2011 áprilisában indított DaHar projekt valamennyi érintett országában. A programban Dunaújváros mellett nyolc másik kikötő, az osztrák Ennshafen, a szlovák Pozsony, a horvát Vukovár, a szerb Újvidék, a román Giurgiu és Galati, valamint a bolgár Lom és Szilisztra vett részt – hangzott el a csütörtöki sajtótájékoztatón, Dunaújvárosban.

Fejlesztés, új kikötővel

Dunaújvárosban olyan logisztikai szolgáltató központ megépítése a cél, amely gazdaságfejlesztő hatású és munkahelyeket teremt – tette hozzá.

Megemlítette, hogy a közösen megalkotott fejlesztési stratégiának jó esélye van bekerülni a 2014-ben indult uniós pénzügyi tervezési időszakban a helyi, nemzeti és európai tervezési dokumentumokba. Így a fejlesztésekhez szükséges források megszerzésére jó esély mutatkozik – tette hozzá.

MTI fotó

Brüsszel dönt

Jelezte, hogy a dunaújvárosi kikötő fejlesztési terve szerepel a város integrált fejlesztési stratégiájában és a Fejér megyei területfejlesztési dokumentumban is benne van.

Győri Máté szakmai projektmenedzser reményét fejezte ki, hogy a 230 oldalas, közösen megalkotott dokumentum méltó lesz a brüsszeli és a hazai döntéshozók figyelmére és esélyt kapnak a munka folytatására. Hozzátette: a konferencia keretében a partnerek szándéknyilatkozat írnak alá a munka folytatásáért.

A Duna-sratégia eleme

Hörcher Dániel, az EU Duna Régió Stratégiájáért felelős kormánybiztos közlekedési tanácsadója elmondta, hogy a DaHar projekt jelentős szerepet játszik a Duna stratégiában, azon belül is a belvízi hajózás fejlesztésében. Úgy vélte, hogy a program egyedülállóan közelít a belvízi hajózáshoz, mert nem önmagáért kívánja fejleszteni az infrastruktúrákat, hanem gazdaságfejlesztési okokból.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Hooded computer hacker working on desktop PC computer. P2P and piracy, computer virus and trojans, phishing, malware and ransomware concept with glitch effect.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.