Belföld

Nálunk a legnagyobbak

Fehérvárra érkezik az Országos Idegenvezetői Címjegyzék (OIC) tagsága február 19-én.

Az OIC 2006-ban alakult privát kezdeményezésre, és mára a legnagyobb idegenvezetői szervezetté vált Magyarországon, több mint 1230 regisztrált idegenvezetővel és 250 utazásszervezővel. Az OIC elsősorban az idegenvezetők és az egyéb idegenforgalmi szervezetek, cégek közötti kapcsolatteremtést, az idegenvezetők szakmai továbbképzését, az idegenvezetők munkához jutásának megkönnyítését tűzte ki célul. Február 19-én, szerdán ők látogatnak el Fehérvárra.

Egy évvel ezelőtt már fogadták városunkban a szervezet képviselőit, akkor elsősorban a Hiemer-ház Rendezvényközpont szolgáltatásaival ismerkedtek meg a látogatók. Ebben az évben olyan programot állított össze a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. és az OIC, amely Székesfehérvár szakrális- és kulturális értékeire és látnivalóira koncentrál.

A csoport ellátogat a Szerb Orthodox templomban, megismerheti a Palotaváros Skanzen történetét, a Belvárosban bepillantást nyerhet a Nepomuki Szent János templomba, a Szent István Székesegyházba és az Altemplomba. A nap folyamán az Egyházmegyei Múzeum és a Hetedhét Játékmúzeum kincseivel, valamint az Árpád Fürdő szolgáltatásaival ismerkedhetnek meg. A tartalmas szakmai nap Székesfehérvár új kulturális szórakoztató központjában, az Igézőben zárul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik