Belföld

Le akart szokni a cigiről, kutyája belehalt

Az eb egy nikotinkapszulára harapott rá, s lenyelte a tömény anyagot.

A brit Keith Sutton elektromos cigarettára tért át, hogy leszokjon a bagózásról, ennek azonban kutyája látta kárát. A szerencsétlen eb megtalálta az elől hagyott nikotinos patronokat, s elkezdte rágcsálni őket, amitől szájába jutott a mérgező anyag. A 14 hónapos staffordshire bull terrier pár másodpercen belül rohamot kapott az erős dózistól.

Az ebet gazdája rögtön állatorvoshoz vitte, addigra már kritikus állapot állt elő: az állat szája habzott, a nyelve teljesen elkékült. A doktor is gondban volt, hiszen hasonló esettel aligha találkozott pályája során, így értékes percek vesztek el, mire megtalálták a gyilkos méreg ellenszerét egy szakkönyvben. Először úgy gondolták, hogy nagy viszontagságok árán, de túléli a traumát, ám a kutya szíve és tüdeje felmondta a szolgálatot.

fotó: BBC

A cigarettában található nikotin okoz függőséget a dohányos szervezetében. Az elektromos készülékeknél egy patron adagolja ezt a vegyületet, mely sokkal nagyobb dózist tartalmaz. Leszokás szempontjából azért népszerű a módszer, mert az e-cigi nem tartalmaz kátrányt és más, a tüdőre káros anyagot.

Az elpusztult eb gazdája azért kampányol, hogy a jövőben minden hasonló terméken tüntessenek fel figyelmeztetést – írja cikkében a BBC angol hírportálja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!