Belföld

Esztergomban üldözi a Keresztapát Gyurcsány

Ha egy üzlet beindul – gondolhatnánk. Szeptemberben Felcsúton járt a DK elnöke, hogy mindenkinek megmutassa, mi minden épült ott. Akkor azt mondta, családlátogatóba ment, a Keresztapa, Orbán Viktor családját látogatta meg.

Legutóbb pedig, amikor a Hír24 stábja is Esztergomban járt, hogy meghallgassa Gyurcsányt és az ottani közös ellenzéki jelöltet, Vadai Ágnest, kiderült: a fórum előtt filmet forgattak Gyurcsányék. Itt nem azt mutatta be, mi minden épült, éppen ellenkezőleg, a rombolásra koncentrált.

Mutyivilág, botrányhős polgármester

A videó központi figurája egy olyan politikus, a korábbi polgármester, aki azonban már rég nem városvezető Esztergomban. Sőt, már a mentelmi jogát is felfüggesztette az ügyészség. Ő Meggyes Tamás, a videóban pedig bemutatják, mivé lett a város a Fidesz-kormány alatt. Furcsa idegenvezetőnek áll tehát Gyurcsány, megállunk félbehagyott építkezésnél, el nem készült parkolóháznál, a pártelnök meg csak mesél, mint a nagymamák szoktak az unokáknak. Csak ő sokkal szomorúbb.

Bánatos hegedűszó, még bánatosabb, de annál erőltetettebb hasonlatok, itt minden rossz, de egyszer csak előkerül Vadai Ágnes, a helyi jelölt.

A megmentő

Igazságosan megfelezték az időt Gyurcsány és Vadai, a korábbi államtitkár asszony a kisfilm felénél kezd beszélni – csak a befuccsolt beruházásokat sorolja. Ő is szomorú idegenvezetőként funkcionál, annyi különbséggel, hogy többször használja, a „na” és a „no” kötőszavakat, de legalább övé a kisfilm legszebb jelenete, íme:

Röpködnek a számok, kéz a kézben róják a várost Gyurcsány és Vadai, Meggyes Tamás neve a videóban többször hangzik el, mint ahány autó elhalad a szereplők mögött.

Kíváncsian várjuk, melyik lesz a következő város, amelyik megkapja Gyurcsányt idegenvezetőnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik