Belföld

Eseménydús polgárőr szolgálat Tarjánban

Nem unatkoztak a Szeged-Tarján Polgárőr Egyesület tagjai és fiatal bűnmegelőzői február 15-én.

Délután kettő órai kezdettel taggyűlést tartottak. A gyűlésen megjelentek elfogadták a napirendi pontokat, melyek közt a 2013. évi beszámolók és a 2014. évi költségvetési tervezet elfogadása szerepelt az első helyen. Miután a tagság egyhangúan elfogadta a beszámolókat és a terveket, kötetlenebb napirendi pontokra tértek át.

Plakát tervek elkészítésére kiírt verseny eredményhirdetése következett. A plakátok témái a tagtoborzásra irányultak. Külön értékelték az egyesület rendes tagjai, és külön a fiatal bűnmegelőzők által készített ötleteket. A díjazás sem maradt el. A fiatalok közül Ocskó Zoltán terve nyerte el a tetszéseket, amíg a rendes tagok közül Saja Lőrinc ötletét szavazták meg a legjobbnak. Jutalmuk egy-egy bögre volt, amit az egyesület címere díszít.

Ezután az egyesület elnöksége bejelentette egy új rendszer érkezését, ugyanis rendeltek egy táblagépet, amelyen a rendőrségi személy- és gépjármű lekérdezési rendszer is megtalálható. Az egyesület vezetése azért döntött a fent említett rendszer megvásárolása mellett, mert reményeik szerint ezzel elősegíthetik a rendőrrel végzett közös szolgálatok számának növekedését.

Ezzel kapcsolatban az egyesület képviselője előzetes egyeztetést folytatott a Szeged- Tarján városi rendőrőrs parancsnokával, Bakai Krisztiánnal és az említett őrsön dolgozó körzeti megbízottakkal is, akik támogatták az eszköz beszerzését.

Ezek utána egy csoportfoglalkozás keretein belül kerülhettek közelebb egymáshoz az egyesület tagjai. A fogalakozáson játékos feladatok, valamint személyiségfejlesztő és csapatépítő gyakorlatok kapták a főszerepet. Voltak, akiknek még nem ért véget a játékkal a szombat.

Az összejövetel után az egyesület tagjai a Szegedi- Rendőrkapitányságon tartott, körözési akció eligazításán vettek részt, majd a résztvevő rendőrökkel közösen razziát tartottak a város különböző szórakozóhelyein.

Az akció parancsnoka, illetve az akcióban részt vevő rendőrök köszönetet mondtak a szolgálatot teljesítő tarjáni polgárőröknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik