Belföld

Elterelik a forgalmat

Jelenleg a Madách Imre utca csatlakozásától a város fele folynak a helyszíni munkálatok, kérik a polgárok türelmét.

Épül a Mártírok útja alatt a csapadékcsatorna főgyűjtő, melynek kivitelezését múlt héten kezdte meg a „Székesfehérvár, Mártírok Konzorcium”. A Madách Imre utca csatlakozásától (Füttyöstől) a város fele folynak jelenleg a helyszíni munkálatok. A baloldali félpálya lezárásával a Mártírok útja gépjárműforgalmát a vasútállomás felőli két forgalmi sávba terelik, így biztosítva a kétirányú haladást.

Rövid idejű zárásokkal a géplánc átállásakor, daruzásoknál, anyagmozgatásoknál lehet számolni. A kivitelezőknek elsősorban a helyi autóbuszjáratok menetrendjének tarthatóságára kell ügyelniük.

A Mártírok útjának felújítása keretében egy közel 1300 méteres szakaszon a csapadékcsatorna főgyűjtő, valamint az útpálya átépítésére kerül sor. A régóta várt nagyberuházás pályázati támogatással, közel egymilliárd forintos ráfordítással valósul meg.

A munkaterület januári átadása óta minden héten kedden egyeztetnek a kivitelezők, műszaki ellenőrök, az önkormányzat szakirodái, illetve az érintett kezelők és szakhatóságok, így meghatározásra kerültek a szállítási útvonalak, illetve a közműkiváltások ütemezése. A megújuló útszakasz nagyon sokak városbeli közlekedését könnyíti majd meg, a kivitelezés idejére éppen ezért mindenki türelmét kérik!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik