Belföld

Arzénmentes víz Mórahalmon

Jójárt Dániel
Jójárt Dániel

2014. 02. 19. 11:40

A település uniós követelményt teljesíti, miszerint az ivóvíznek az arzén- és magnéziumtartalma a megengedett szintre kell, hogy csökkenjen.

A munkálatokat a Bauszer Kft. végzi. Jelenleg a Millenniumi sétányon zajlanak a munkák. Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere hivatalos Facebook oldalán üzent a városnak, és elnézést kért a kellemetlenségekért.

“Sokan nehezményezik, hogy az elmúlt fél év alatt kétszer is teljes hosszában felbontották Mórahalom legszebb és legforgalmasabb utcáját: először a Zákányszékkel közös szennyvíz-beruházás miatt, most pedig az ivóvíz-tisztaság érdekében végzett munkálatok miatt.
Mindkét projekt rendkívül fontos a város szempontjából, hiszen mind a csatornázás, mind a tiszta ivóvíz az itt élők és az ide látogatók életkörülményeit, életminőségét javítják. Legnagyobb sajnálatunkra az útfelbontást a két munka esetében nem lehetett összehangolni, mivel mindkét beruházás más-más pályázatból, egymástól független ütemezéssel zajlik, a két érintett csővezeték pedig eltérő nyomvonalon halad. Jogos a bosszúság, valóban kényelmetlenséget okoz. Elnézést kérünk!”

A polgármester bízik abban, hogy a beruházás eredményei majd feledtetik a kellemetlenségeket.

Fotó: Nógrádi Zoltán hivatalos Facebook oldala

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Mórahalmon és Zákányszéken kétmilliárd forintból valósult meg a közös szennyvízprojekt, ami azt jelenti, hogy Zákányszéken kiépítették a vízelvezető rendszert, míg Mórahalmon új szennyvíztisztító telep épült.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

AUCKLAND, NEW ZEALAND - AUGUST 29:  Phil Taylor engages with his fans during the Auckland Darts Masters at The Trusts Arena on August 29, 2015 in Auckland, New Zealand.  (Photo by Michael Bradley/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.