Belföld

Túl nagy a teher az elsősökön

Sebestyén Lilla
Sebestyén Lilla

2014. 02. 18. 19:07

Több száz pályázat érkezett a Glória Cipő által a tavalyi évben meghirdetett rajzpályázatra. A legtöbb művet beküldő óvoda és általános iskola egyik különdíja volt, hogy ingyenes lábortopédiai szűrésen vehettek részt.

Balatonfőkajártól Sátoraljaújhelyig több száz gyermek vett részt azon a rajzpályázaton, amelyet tavaly év végén hirdetett meg a székesfehérvári Glória Cipő Ortopéd és Gyógyászati Szaküzelt. A legtöbb rajzot beküldő iskola és óvoda egyik különdíjaként felajánlották, hogy ingyenesen leszűrik – lábortopédiai szempontból – a gyermekeket.

A legtöbb rajzot beküldő óvodák közül a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda nyert, míg az általános iskolai kategóriában holtverseny alakult ki. A Tóvárosi és a Tolnai Utcai Általános Iskola egyforma számú pályázatot küldött be.

A Tóvárosi Általános Iskolában szervezett keddi szűrésen a szülők kíséretében érkeztek a gyermekek.
Szücsné Sajtos Katalin, a Tóvárosi Általános Iskola igazgatója örömét fejezte ki, hogy lehetőség nyílt az ortopédiai szűrésre: A felajánlásnak köszönhetően most közel kétszáz első és második osztályost vizsgálnak meg. Nagyon nagy terhelésnek vannak kitéve a gyermekek, és már első osztályban megmutatkozik, hogy sok a tartáshibás, a lúdtalpas. A jövőben szeretnénk elérni, hogy felmenő rendszerben valósuljanak meg ezek a szűrőprogramok. A szülők részéről is jó visszajelzéseket kaptunk, és partnerek a megvalósításban, hiszen a gyermekeink egészsége a legfontosabb.

A szaküzlet vezetője, Nagy Róbert elmondta: Fontos számunkra a prevenció, és nem csupán beszélni szeretnénk róla, hanem tenni is érte. Ezért is ajánlottuk fel ezt a lehetőséget az egyik különdíjként. Östör Annamáriával karöltve már korábban megfogalmazódott bennünk a gondolat, hogy elindítsunk egy szűrőprogramot az óvodás és iskolás korosztály részére, hogy ne csak azoknak a gyerekeknek legyen rá lehetősége, akik egyesületi keretek között sportolnak.

A rajzpályázaton az óvodás korúak kategóriában első helyezett Száraz Orsolya, második helyezett Reichert Regina, míg a harmadik Tóth Johanna lett. A közönségdíjat Horváth Petra vehette át.

Az általános iskolások 1-2. osztályos korcsoportjában a legjobbnak Horváth Zsombor munkáját ítélet a szakmai zsűri. Lelkes Zsófia a második, míg holtversenyben Málits Eszter és Stankovych Mikhaylo lett a harmadik. A közönség Scheier Martin alkotását díjazta.

A 3-4. osztályos korcsoportban az első helyen Pleck Dominika, a második helyen Ambrus Viktória és harmadik helyen Füri Fanni végzett. Varga Zsófi és Rózsa Virág kapta a közönségdíjat.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Hajléktalanok mutatták meg féltett vagyonukat

Kommentek

Budapest, 2017. április 17.
Kulka János színművész egy jelenetben Ujj Mészáros Károly rendező X. című skandináv típusú krimije forgatásán Budapesten 2017. április 13-án. A Magyar Nemzeti Filmalap 489 millió forinttal támogatja a thrillert, amely várhatóan 2018 első felében kerül majd a mozikba.
MTI Fotó: Kallos Bea
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.