Belföld

Rekordot döntött a Fidesz

“A rekordszámú támogatás rekordgyorsasággal jött össze. Az önkénteseink (…) néhány óra leforgása alatt a jelölőszervezetek közül elsőként végezték el a szükséges gyűjtést” – mondta Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hozzátette, a Fidesz történetében ez volt a leggyorsabb, legsikeresebb ajánlásgyűjtés, amelyet a következő napokban is folytatnak, mert azt tapasztalják, a támogatóik igényt tartanak arra, hogy felkeressék őket. Céljuk, hogy a lehető legtöbb aláírást gyűjtsék össze – jelezte.

A kormánypárti jelöltek kedden folyamatosan adják le az ajánlóíveket a választási irodákban, így szerdán az országos lista állításához szükséges iratokat is leadhatja a Fidesz-KDNP – közölte a politikus.

Túlteljesítettek

A Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta, hogy általában a minimálisan előírt 500 támogató aláírás 5-7-szeresét gyűjtötték össze, de volt olyan hely, ahol a 10-11-szeresét. Példaként említette, hogy Budapest 1-es választókerületében egy nap alatt ötezer ajánlás jött össze, de négyezer fölötti számú aláírást gyűjtöttek a vásárosnaményi központú választókerületben, Balassagyarmaton és környékén, valamint a Józsefvárost és Ferencvárost összefogó fővárosi körzetben is.

Kocsis Máté azt mondta, a gyors aláírásgyűjtés is jelzi, a választók pontosan tudják, mi a voksolás tétje: “hagyjuk-e, hogy visszatérjen a Gyurcsány-koalíció, hagyjuk-e, hogy visszatérjen minden idők legkorruptabb kormányzása, amely alatt a politikusok csak a saját zsebük, saját bankszámlájuk kitömésére gondoltak”.

Nem időszerű a vita

Arra a felvetésre, hogy lesz-e miniszterelnök-jelölti vita, a Fidesz kommunikációs igazgatója azt válaszolta: a kormányfőjelölti vita fontos dolog, de nem időszerű.

Azzal kapcsolatban, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Simon Gábor volt szocialista országgyűlési képviselőt, Kocsis Máté úgy fogalmazott: Simon Gábornak és Mesterházy Attila MSZP-elnöknek egyetlen dolgot kellene megválaszolnia, azt, hogy honnan van a pénz az osztrák bankszámlán.

Arra a kérdésre, hogy Bokros Lajos pártja, a Modern Magyarország Mozgalom is megállapodhat a baloldali Összefogással, a Fidesz politikusa úgy reagált: “ez a megújulás része lehet. Mindenképpen előremutató, új baloldalt vizionáló lépés”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik