Belföld

Őrületes techno az Elégedetlenektől

„Őrültek háza van itt” – veszi fel a telefont Tóth István, a párt első embere, nem szokta még a politikát, a kampányt. Rögtön a videóra térünk, kiderül, hogy két videó létezik, ugyanakkor a videómegosztókon csak egy van fenn, a fiatalosabb. A techno zenés. Van egy másik is, az konzervatívabb. Ezzel a videóval a fiatal elégedetleneket szerették volna megszólítani.

„Fogalmam sincs”

A klipben feltűnik egy fiatal lány, szerettük volna megtudni, hogy ő színész, esetleg párttag, de Tóthnak fogalma sincs arról, hogy ő ki. „Először felvetődött, hogy egy párttag, egy negyvenes hölgy szerepeljen a videóban, de úgy vagyunk vele, hogy csak én vállalom a nevem és az arcom a pártból” – mesélte, ezért az anonimitás és az ismeretlen irodista.

Azt már tudja Tóth István, hogy mennyibe került a videó, de az meg nem árulta el nekünk. Nagyságrendileg sem. Annyit mondott, hogy a két videóra kaptak százezres és milliós árajánlatot is. Mindezt miből? Jó kérdés. „Mögöttünk nem állnak oligarchák, ez az egész párt és a kampány nem került milliókba, sokkal inkább rengeteg munkába.” De a választások után beszámol majd a párt pénzügyeiről is, ígérte.

Küszködés van

Már lehet gyűjteni az aláírásokat, egy jelöltnek összesen 500 darabra van szüksége, hogy indulni tudjon a választásokon. Tóth István kérdésünkre elmondta, a pártnak jelenleg 99 jelöltje van, de volt már 102 is, de az aláírásgyűjtés küszködés. „Ha Usain Bolttal futunk száz méteren sprintet, ő pedig eleve ötven méterről indul, akkor nincs esélyünk” – nyújtott rögtönzött helyzetértékelést a pártelnök.

A videóban egyszerű jelképek vanna, szegfű, narancs, mindenből elég. Tóth szerint csak az volt az ő ötletük, hogy ezek a jelképek jöjjenek át a filmen, a többi a film készítőitől jött. Akik nem tudni, kik voltak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik