Belföld

Egész héten tavaszodik

A héten folyamatosan 10 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet, szerdán akár 17 fok is lehet, mínusz pedig csak péntekre várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Kedden a Dunántúlon és a Dél-Alföldön többnyire erősen, másutt a köd feloszlása után változóan felhős időre számíthatunk. Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb jelentéktelen szitálás fordulhat elő. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak északnyugaton élénkülhet meg a déli szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 12 fok között alakul, de a tartósabban ködös tájakon hidegebb lesz. Késő estére 3, 8 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán a köd feloszlását követően az átmeneti napos időszakok mellett többnyire erősen felhős lesz az ég, néhol fordul eső gyenge eső, szitálás, majd estétől valószínű több helyen csapadék. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon északira, északnyugatira fordul, és időnként megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 17 fok között alakul, a naposabb részeken lesz az enyhébb idő.

Csütörtökön eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, majd északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék,egyre nagyobb területen kisüt a nap. Az északnyugati, északi szél napközben az északkeleti területek kivételével megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul.

Pénteken az éjszakai ködfoltok feloszlását követően változóan, majd egyre inkább erősen felhős lesz az ég. A délutáni, esti órákban már egyre több helyen valószínű eső, zápor. A keleti, délkeleti szél megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul.

Kedden Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom,Vas, valamint Veszprém megyében, szerdán Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Somogy és Zala megyében figyelmeztetnek sűrű ködre, amely az érintett területeken helyenként csak lassan ritkul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik