Belföld

5 és fél év börtön, mert majdnem agyonverte az orvost

Jogerősen öt és fél év börtönbüntetéssel sújtotta kedden a Szegedi Ítélőtábla azt a portást, aki 2010-ben egy évadzáró bankett után összevert egy sebész főorvost.

Kapcsolódó cikkek

A táblabíróság életveszélyt okozó testi sértésben mondta ki bűnösnek a jelenleg 58 esztendős férfit, és döntött arról, hogy legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után szabadulhat.

A férfi még 2010 végén portársként dolgozott a szegedi sebészeti klinikán. Az intézmény december 11-én évadzáró bankettet tartott a csongrádi megyeszékhely egyik éttermében. A rendezvényen a férfi feladata videofelvétel készítése is volt. De túl sokat ivott, így berúgott, és egy kollégájával is összetűzésbe keveredett, majd az megütötte.

Éjfél után a klinika egyik főorvosa – aki megütötte az ittas kollégáját – hazaindult, ám mikor az étterem előtt a taxira várt, a portásként dolgozó férfi egy borosüveggel hátulról többször fejbe csapta. Amikor az orvos összeesett, a férfi még akkor is tovább ütötte. Az esetnek egyik kollégájuk vetett véget, amior lerángatta a férfit az orvosról.

Az megvert férfi több ujja eltört miközben védekezni próbált, és koponyaűri sérüléseket szenvedett, ami közvetlen életveszélyes állapotot idézett elő. Tíz hét alatt gyógyult fel sérüléseiből, de kezében maradandó fogyatékosság alakult ki, ami jelentősen korlátozza orvosi munkáját.

A portás azt állította, hogy a verekedés előtt őt érő ütés miatt nem emlékszik a történtekre. Az utolsó szó jogán hangsúlyozta, nem érzi magát bűnösnek, és szándékosan senkinek sem akart sérülést okozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik