Belföld

28-ból 24-en megbuktak

Egy esztergomi szakközépiskolában nem ritka az ilyen arány. A diákokkal vagy a tanárokkal lehet baj?

Az esztergomi Balassa Bálint Gazdasági Szakközép- és Szakiskolában félévkor volt olyan osztály, ahol 28 diákból 24-en buktak meg, a diákok nagy része ráadásul háromnál több tárgyból – tette közzé az Index.

Év végén sem sokkal jobbak az arányok. Tavaly nyáron például az egyik kilencedikes osztály 39 tanulója közül 24-en buktak meg és csak hatan pótviszgáztak sikeresen.

Egy szülő azt nyilatkozta az Indexnek, hogy szerinte néhány tanár élvezetből vagy terrorista hajlamoktól vezetve buktat. vannak, akiknél évről évre 30-50 százalékos a buktatási arány, és ez már felveti a kérdést, hogy vajon ők alkalmasak-e a pályára – mondja a szülő.

Az igazgató szerint ugyanakkor nem lóg ki a sorból iskolájuk, hasonló a helyzet más ilyen intézményekben, szerinte azért mert sok diák eleve nem akar tanulni, és az órákra sem jár be. Ugyanakkor azt is elismerte, hogy nemcsak a tanulók miatt ilyen siralmas a helyzet. Már nem lehet ugyanazokkal a módszerekkel tanítani mint 20 évvel ezelőtt – mondta az igazgató a lapnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik