Belföld

24 jelölt is lehet a választáson Vásárhelyen

24.hu
24.hu

2014. 02. 18. 09:25

Vagy több. Attól függ mennyien tudnak 500 aláírást összeszedni.

A Csongrád megye 4-es számú Országgyűlési Egyéni Választókerületben hétfő estig 24 jelölőszervezet, vagy független jelölt igényelt a jelöltállításhoz szükséges ajánlóíveket – tudta meg Vásárhely24.

Ez még azonban nem tekinthető véglegesnek, mivel az ajánlóívek leadási határidejéig,  március 3-ig lehet ajánlóívet kérvényezni. A jelöléshez legalább 500 választópolgár érvényes ajánlása szükséges. Az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság a szükséges számú ajánlás leadásakor megvizsgálja, hogy a jelölés és a jelölt a törvényben meghatározott feltételeknek megfelel-e. Amennyiben igen, határozatot hoz a nyilvántartásba vételről.

Az OEVB határozata nyilvános, a határozat megszületése után kihirdetésre kerül a város honlapján a jelölőszervezet és a jelölt neve is. Vásárhelyen egyébként 10 választókerületet jelöltek ki.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.