Belföld

Volner János

Budapesten született 1969. szeptember 28-án. Nős, két gyermeke van.

Estin, a XIII. kerületi Dolgozók Gimnáziumában érettségizik 1988-ban, közben a Skála Csarnokban dolgozik eladóként.

1989-től rendőr, a tiszthelyettes-képző után a BRFK-nál körzeti megbízott, valamint közelharc-kiképző. Többször kitüntetik, egy alkalommal jelölik az év rendőrének. 1994-ben leszerel. Pártos önéletrajzában ez olvasható: “1994-től az üzleti életben helyezkedett el, ahol cégvezetőként a kutatás-fejlesztés, a termékgyártás és a kereskedelem területén széles körű hazai és nemzetközi tapasztalatokra tett szert. 1993 óta folyamatosan képzi magát a közgazdaságtan különböző területein, egyetemi tanulmányait Oroszországban folytatta.” Jobbikos forrás szerint egyetemi diplomát az International University of Fundamental Studies közgazdaságtudományi karán szerzett 2013-ban. A Wikipédián pedig ezt olvasni róla: „Sikert arattak egyedi tervezésű bútorcsaládjai… jelenleg egy energiatakarékos szennyvízkezelési eljárás szabadalmaztatásán dolgozik.”

2007-ben az elsők között jelentkezik a Magyar Gárda Mozgalomba. Szakasz-, majd századparancsnok, később országos szóvivő. 2009 óta a Jobbik tagja, a párt Rendvédelmi Kabinetjének elnöke, többször kiállt a csendőrség létrehozása mellett.

2010-ben a Jobbik rendvédelmi miniszterjelöltje, valamint dabasi egyéni jelöltje. Az országos listán a 14., de végül a párt Pest megyei listájáról kerül az Országgyűlésbe, s lesz frakcióvezető-helyettes. Aktív képviselő, gyakran szólal fel a Házban. A Jobbik általános frakcióvezető-helyettese, az Országgyűlés gazdasági bizottságának alelnöke.

Szegedi Csanád 2012-es távozása óta ő a Jobbik alelnöke.


Fotó: Neményi Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik