Belföld

Tököt termesztenek a sírkövek közt

Levelet kaptunk Orosházáról, amiben olvasónk arról ír, hogy milyen állapotok uralkodnak a község temetőjében. A sírok egy részén szemétkupac, máshol pedig konyhakertet művelnek.

Olvasónk, ahogy a leveléből kiderült, négy éve foglalkozik Orosházán temetkezési szolgáltatással, úgyhogy testközelből követte nyomon a folyamatot. Mint írja, többször tett már panaszt szóban és írásban is, többek között a temetők tulajdonosánál, az Orosházi Evangélikus Egyházközségnél, a mindenkori polgármesternél, meg a Járási Hivatalnál is, de eddig senki nem csinált semmit.

Tök és kapor a síremlékek tövében
Fotó: Facebook

Album a pusztulásról

A Facebookon készült egy több mint száz fotóból álló album is a megdöbbentő állapotokról. „2010-től napjainkig, a képek magukért beszélnek” – áll az album elején. Tényleg magukért beszélnek. Azonban olvasónk az album mellett egy leírást is mellékelt, ebből kiderül, hogy állítása szerint a temetőkben illegális sírásások is előfordulnak, a szemetet nem hordják el, a sírokon szemétdomb alakult ki.

Síremlék, szeméttel
Fotó: Facebook

Alternatív módon azonban hasznosítani kezdték a területet, van, ahol zöldséget, van, ahol búzát termesztenek:

„Az alvégi temetőben pedig az egyház földjén – bent a temetőben – Búzát és kukoricát termeszt egy gondnok” – áll a levélben.

Levélben kerestük az orosházi polgármesteri hivatalt, a megyei járási hivatalt is, hogy tudnak-e a temetői állapotokról, illetve várható-e, hogy felszámolják azt. Amint megküldik válaszukat, közöljük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik