Belföld

Leváltották a borkirálynőt

Február 15 – én rendezték a borlovagrendi díjátadóval egybekötött borbált a Noé-hegyiek.

A borlovagrendi bálon – amely a farsangi időszak kezdetét is jelzi – hét borrend küldötteit látta vendégül. Az eseményen ott volt a balatonfüredi Balatonvin Borlovagrend, a Szent Donát Borrend, a Brindisi Szent Lőrinc Borrend, a Szent Benedictus, és végül, de nem utolsó sorban a Dunamenti Szent Orbán Borlovagrend – írta meg a feol.hu.

Az estéj első felszólalója, Bognár Zoltán a résztvevők figyelmébe ajánlotta a rend vezető kézműves pincészeteinek ízletes nedűit, de a bál vendégei megkóstolhatták az tavalyi országos rozé borverseny aranyérmes kékfrankos rozéját is.

A rendezvény egyik fénypontja az Év Zászlósbora cím átadása volt, amit idén a Csóbor Pincészet maradék cukrot tartalmazó nadapi zengője érdemelte ki. A zászlósbor kísérője pedig a lovasberényi Szilasi Pincészet cserszegi fűszerese lett. Ezek a kiváló italok fogják képviselni Fehérvárat az országos borfesztiválokon.

A napokban új borkirálynőt is választottak: Kiss Barbara helyére a huszonnégy esztendős Farkas Virág léphetett, aki jelenleg a Károli Gáspár Egyetem tanulója – olvasható a feol.hu cikkében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik