Belföld

Kiosztották az ösztöndíjakat

Második alkalommal ítélt oda ösztöndíjat hat tehetséges, székesfehérvári fiatal részére a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány.

Ma különösen nagy jelentősége van a tehetséges fiatalok támogatásának. A Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány egy követendő mintát igyekszik teremteni, amit remélem, egyre többen támogatnak a jövőben. Mindent meg kell tenni, hogy képezzük, bátorítsuk, és itthon tartsuk fiataljainkat – fogalmazott Laufer Tamás, az alapítvány elnöke, a Városházán rendezett díjátadón, majd az ösztöndíjasok kiválasztásának szempontjairól is beszélt:

Az ösztöndíj programunkhoz 2 millió forint keretösszeget rendeltünk. Alapgondolatunk, hogy kategóriánként két-két tehetséges fiatalt támogatunk, 12 hónapon keresztül, havi 30.000 Ft összeggel. Ezen összeg felhasználásával hozzá kívánunk járulni ahhoz, hogy ösztöndíjasunk tevékenységét minél szélesebb körűen, szakmailag fejlődve tudja megvalósítani. Az ösztöndíjasnak negyedévente beszámolási kötelezettsége van. Az elbírálás során figyelembe vett kritériumok a kiírásnak való megfelelőségen túl, hogy a támogatottak tevékenysége szakmailag példamutató, de egyéb forrásból történő támogatottsága csekély és hogy közösségi célt valósítson meg, ami elsősorban a művészet területén érvényesülhet. A sport területén a beérkezett anyagok száma és a rendelkezésre álló forrásaink összehangolásánál az az álláspont alakult ki, hogy a „perifériára” szorult, kevésbé támogatott szakágak képviselőinek anyagaiból választottuk ki a támogatottat.”

A 2014-es felhívásra 21 pályázat érkezett be, közülük hat fiatal tehetséget tudnak segíteni egy éven át. A fent felsoroltak alapján a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány 2014-es díjazottjai: Vámi Tamás Álmos, Nyerges Ákos József, Kovács Alina, Vati Vivien Éva, Györök Márk Ádám és Márton Balázs.

Az ösztöndíjasokat Cser-Palkovics András polgármester is köszöntötte: Székesfehérvár sokszínű, folyamatos fejlődésben lévő város. Nemcsak történelmi múltunk, hanem a mában elért kulturális, tudományos, vagy éppen sportsikerek is mind fontos építőkövei városunknak, ahogy a tehetséges fiatalok is. Azok, akik képezik magukat, hogy bizonyíthassanak. Örülök, hogy hat újabb ösztöndíjas kap segítséget saját útján az elinduláshoz, vagy a továbblépéshez. Köszönöm emellett a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány munkáját is. – mondta el a polgármester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik