Belföld

Ennyi volt a tél?

Marad az évszakhoz képest enyhe idő ezen a héten is.

Hétfőn felhős lesz az ég, több helyen számíthatunk ismétlődő esőre, záporokra, csak a késő esti órákra szűnik meg mindenütt a csapadék. Megélénkülhet az északi, északkeleti szél. Az esti óráktól egyre többfelé képződik köd. Kicsit hűvösebb lesz, de így is 5-10 fok várható.

Keddre közepesen vagy erősen felhős időben lesz részünk, csapadék nélkül. Helyenként élénk lehet a délkeleti szél. Délen ismét 15 fok köré melegedhet a levegő.

Szerdán marad az évszakhoz képest enyhe, kora tavaszi idő. Bár többször megnövekedhet a felhőzet, számottevő csapadék estig nem várható, maximum záporok lehetnek. A délies szél időnként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 17 fok között alakul, délen lesz az enyhébb idő.

A hét második felében is folytatódik a tavaszias február, bár kicsit visszaesnek a csúcshőmérsékletek. Csütörtökön többfelé számíthatunk esőre, záporokra. Az éjszakai órákban foltokban köd képződik, ezt követően pénteken általában több órára kisüt a nap. Inkább csak délután, estefelé kezd délnyugat, nyugat felől növekedni a felhőzet, és ekkortól a nyugati és az északi országrészben egyre több helyen valószínű eső, zápor. A szél a Dunántúlon északnyugatira fordul, és megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul, délen lesz az enyhébb idő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik