Belföld

A rászorulókra is gondoltak

Február 15-e estéjén bizonyára rengetegen ünnepeltek, öltöttek fel különböző jelmezeket vagy idézték fel a farsanghoz kapcsolódó hagyományokat, de olyan is akadt, aki a szórakozás mellett az adakozásra is gondolt.

Az Alsóvárosi Nyugdíjas Klub farsangi mulatságra invitálta a szépkorúakat. Az eseményen, a hagyományos népszokások felidézése mellett, lakodalmassal összeállítással is készültek.
A beszámolók szerint remek hangulatban telt az este. A városrész nyugdíjasai, a lakodalmas eljátszása után tánccal és muzsikával töltötték az estét az Aranykorona Zrt. éttermében és bizonyára nem ők voltak az egyetlenek.

Azonban akadtak olyanok is fehérváron, akiknek az ünnep sem hozott lelki könnyebbséget. Ő rájuk gondolhatott az az Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális és Közhasznú Egyesület, akik rövid időn belül másodszor osztottak adományokat a rászorulóknak az Alcoa-Köfém Művelődési Házban. A mintegy kétszáz családnak a hagyományos farsangi rendezvényükön osztották ki a csomagokat, melyet az egyesület vállalkozóktól és magánszemélyektől gyűjtött.

Az csomagokban tartós élelmiszerek vannak. A családokat az ICSKE-nél regisztrált lista alapján értesítettetek. Horváth Ildikó az egyesület elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy bárki, aki rászorultnak érzi magát regisztráltathatja magát a 06-70-314-2090-es telefonszámon. Mint mondta nagyon szívesen veszik bárkinek a jelentkezését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik