Belföld

Vona tüntetéshullámot indít a devizahitelesekért

Aki ma Magyarországon változást akar, az jobbikos, a párt senkivel nem áll össze – mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje pártja országos kampánynyitó rendezvényén, szombaton Miskolcon.

A kampánynyitó mintegy négyezer résztvevője előtt Vona Gábor úgy fogalmazott: megélhetés, rend és elszámoltatás, ezt a három pontot veszi alapul a programjuk, amelyet, ha nyernek, meg is valósítanak.

Tüntet és rendet tesz

Azt is mondta: február végén “tüntetéshullámot” indít el a Jobbik a devizahitelesek megsegítéséért, mert a jelenlegi kormány érdemben alig tett értük valamit.

Vona Gábor arról is beszélt, amennyiben a Jobbik kormányra kerül, “négy éven belül biztosan rendet teremt”, nem hagyják magukra sem a fiatalokat, sem a gyerekeket, sem a nőket, sem az időseket.

A “magyar-cigány együttélésről” azt mondta: tisztességes és tisztességtelen emberekre osztják a társadalmat, és ha a tisztességtelenek között a cigányok száma magasabb, akkor az nem a Jobbik hibája.

A tisztességes cigányokat segítik, a tisztességteleneket azonban nem – jelentette ki.

Kettévágják az országot

Murányi Levente, a párt országgyűlési képviselője hangsúlyozta, céljuk az is, hogy “ne kelljen szocialistákat, liberálisokat látni a haza házában”. Sneider Tamás, a párt alelnöke arról szólt, hogy a kormány az egykulcsos adóval nemcsak társadalmilag, de területileg is kettévágta az országot.

Dúró Dóra, a párt legfiatalabb országgyűlési képviselője azt mondta, kormányra kerülésük esetén 5 százalékra mérsékelnék az alapvető gyermekellátási cikkek áfáját, a két- vagy több gyermekes szülők pedig jelentős adókedvezményt vehetnének igénybe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik