Belföld

I love baci – Gyurcsány évértékelt

vágó (vágó)
vágó (vágó)

Győz a bal, Orbán Viktor a legkorruptabb magyar - ez a zanza.

17.29 I LOVE BACI!

Mi pedig egy DK-s hölgynek a biológiai hadviselés lehetőségét felvető forrónadrágjával búcsúzunk a Kedves Olvasótól. Holnap Orbán évértékelőjét hallgatjuk meg.

17.20 Mesterházy a poén

Itt a vége: győzelmet ígér, mi mást, búcsúzóul a pártelnök. Méghozzá „Mesterházy Attila vezetésével”.

17.17 Orbán elhúzhat

Gyurcsány marad nyugatpárti, Orbánnak pedig azt üzeni: „Ha miniszterelnök úr keletre akar menni, bánom is én: menjen el. Kérjen vízumot!”

17.12 Radnótit szavaltat Gyurcsány

A ma, 102 éves korában elhunyt Radnóti Fannira emlékezve a Nem tudhatom első sorait szavaltatja el a megjelentekkel Gyurcsány. A vers természetesen a Szabadság térre tervezett „német megszállás emlékművére” fut ki. Arra, hogy nem volt ám annyira szeplőtelen a második világháborúban a magyar, hiszen a költőt is honfitársai lőtték agyon.

17.09 Orbán a legkorruptabb

Orbán eltévedt az erdőben, ezért most jajveszékel – állítja Gyurcsány. Úgy véli, Orbán legfőbb célja, hogy ne bukjon le, mint „Magyarország legkorruptabb politikusa”.

A DK-elnök szerint áramárat csökkenteni olyan, mintha bő ezer éve a honfoglalók vezére nyolc százalékkal levitte volna a nyeregtáska árát. Visszatérve a mába azt mondja, őrültség leszállítani a tankötelezettségi korhatárt, inkább segítőket kéne adni a balhés gyerekek mellé. „Miniszterelnök úr, ön megőrült! – így szólítja meg Orbánt. – Maga egy hitvány alak, eljátssza ennek a nemzetnek a jövőjét.”

17.05 Tetőcserép

„Zsebbe dugdossák” – nem sikerül kimondani ezt a kifejezést. „Útelágazódás, tetőcserép…” – ezzel vezeti vissza magát a szónok, mosolyt fakasztva.

 

17.01 Orbán letegezve, lemagázva

„Micsoda silány egy fickó maga? Veri a mellét és tarja a markát? – ez Orbánnak szól. – Ütöd és vered ezeket, miközben kuncsorogsz az uniós adófizetők pénzéért… Az ilyen ember hitvány ember, miniszterelnök úr… A magyarok többsége nem akar az ön hitványságában osztozni.”

16.58 Tockos az uniónak

Hoppá! Azt mondja Gyurcsány, abban igaza van Orbánnak, hogy „másodrendű állampolgárok” vagyunk a saját hazánkban. A pártelnök is látja, hogy bosszantja a nélkülöző melóst a nyakán lógó, jól megfizetett menedzsere hada. Gyurcsány szerint két válasz van erre. Az orbáni, a „takarodjanak ezek a francba”. És a másik, a balé, ami így szól: beszéljünk a nyugattal, hogyan tudna kicsit jobban élni a magyar, hogyan kerülhet közelebb a gazdaghoz a szegény.

 

16.54 Sláger

Megvan a gyurcsányi megoldás: nem egynyelvű, egyszokású ország kell, mert az esendő. Itt mindenkinek helye van, balosnak, jobbosnak, liberálisnak, polgárnak egyaránt. A slágerbe gyógyított üzenet: „Az légy, aki vagy.”

16.51 Háromhatvan

A jobb használhatóbb választ adott a Kádár háromhatvanas kenyerére vágyó népnek, mint a bal. Sőt (és ezt most nem teljesen értjük) Horthy darutollas világát kínálja, ahol “azoké a jövő, akik egyszer már felülemelkedtek… ahol az emberi méltóság érdektelen”.

„A darutoll veszekszik a háromhatvanas kenyérrel” – Gyurcsány szerint e csata dúl ma.

16.49 Béna a ballib, Gyurcsány sem elég jó

Nem szabadságot akart a magyar a rendszerváltás idején, hanem „több schillinget”, nagyobb jólétet. A mai helyzetre két „válaszkísérlet” létezik: az egyik a ballibeké, de az nem jött be. Hiába „akartunk olyan országot, amiben nincs úr és szolga”. Miért nem sikerült? „Nem voltunk elég jók… Na, jó, én sem. Majd Attila jobb lesz… Tapsolják meg rendesen.”

 

16.44 Kádár népe vagyunk, és még a villanyt sem kapcsoljuk le

„Csupán a politikai elit az alkalmatlan, vagy többről van szó?” – kérdé Gyurcsány. Aztán azzal folytatja, valaha hitte, hogy meg tudja változtatni az emberek gondolkodásmódját. Aztán rájött, erre nincs esélye, hiszen még Klára asszonyt, a feleségét sem tudta rábírni arra, hogy „lekapcsolja maga után a villanyt”.

Kádár népe maradtunk – ez a konklúzió. És Kádár népét átvinni a túlsó partra, nos, az nehezebb, mint Mózes feladata volt valamikor.

16.42 Báb és szélhámos

Történelmi válságot vizionál Gyurcsány, melyben sokaknak fogalmuk sincs arról, merre tovább, fogalmuk sincs róla, mely pártokat kéne kipróbálniuk, hiszen mindben csalódtak. „A köztársaságot felszámolták, a gazdaság egyhelyben topog, az államfő egy hitelét vesztett báb, a kormányfő pedig egy szélhámos.”

 

16.39 Vágy fűti

„Fűt a vágy, hogy elmondjak egy harcos kampánynyitó beszédet, van hozzá szókincsem” – ezt a rétori célt tűzi ki magának szónoklatában Gyurcsány, miután köszöntötte „Mesterházy Attilát, Magyarország következő miniszterelnökét”.

 

16.35 Végre kezdünk

Megérkezett Mesterházy Attila is. A kivetítőn klip a pártelnökkel – videóval indít az évértékelő. Ferenc kapál, beszél, homokzsákol, beszél, lángost süt, beszél, romák közt, beszél, még midig romák között, beszél, nénivel, beszél, bácsival, beszél, kipában, beszél, egyetemistákkal, beszél, ovisokkal, beszél, beszél, beszél. Kádárkodik (hordóval).

16.27 Az ATV viccel

Bár elvileg négytől értékeli az évet Gyurcsány Ferenc, egyelőre nyoma sincs a pártvezérnek. A feszült hangulatot jobbkeze, Gréczy Zsolt oldja azzal a bejelentéssel, miszerint “az ATV kéri, hogy a közvetítés biztonsága érdekében mindenki kapcsolja ki a mobilját”.

Derű az újságírók soraiban.

 

16.09 Itt vannak a (nem) vudus szövetségesek is

Az Összefogottakat képviselve Szigetvári Viktor érkezik, azt mondja, “rövid és velős rendezvényre” számít. Hóna alatt hozza Kónya Pétert, aki pár hónapja egy interjúban azt mondta nekünk, annak idején vuduzták a hungarocel Orbán-szobrot, aztán meg azt mondta, nem vuduzták..

15.59 Vágó a pályán

Hivatalosan ma indul a kampány. Az első nagyvad fellépő Gyurcsány Ferenc, aki a West End oldalában lévő szállodában évértékel. Az első érkezők között pillantjuk meg Vágó István kvízmestert.

Olvasói sztorik