Belföld

Tavaszias időre számíthatunk

Tavaszias időjárásra számíthatunk az elkövetkezendő napokban, helyenként szitálás is előfordulhat.

Szombaton csapadékmentes időre van kilátás, viszont északkeleten lehetnek tartósan párás, ködös körzetek is. Máshol a fátyolfelhők mellett több órás napsütésre számíthatunk. A Dunántúlon többfelé megerősödik, északnyugaton olykor viharossá is fokozódik a déli, délkeleti szél, délután 5-12 fokra készülhetünk.

Vasárnap a kezdeti változóan felhős-napos időt délutántól nyugat felől egy hidegfront hatására megvastagodó felhőzet váltja fel, estétől egyre több helyen alakulhat eső, zápor. Főként délen, délkeleten élénk lesz a légmozgás, délen akár 15 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet.

Hétfőn sok lesz fölttünk a felhő, több helyen számíthatunk kisebb esőre, záporokra. Néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet.

Kedden és szerdán marad az évszakhoz képest enyhe, kora tavaszi idő. Bár többször megnövekedhet a felhőzet, számottevő csapadék szerda estig nem várható. A déli, délnyugati szél időnként megélénkülhet, szerdán akár több helyen is 15 fok köré melegedhet a levegő – írja előrejelzésében az Időkép.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik