Belföld
mol (mol, )

Szénhidrogéneket termelhet ki a MOL

Jójárt Dániel
Jójárt Dániel

2014. 02. 15. 17:20

A szerződések 35 és 20 évre szólnak.

Korábban a témában:

Három cég nyert jogosultságot bányászati koncessziós szerződés megkötésére, a nemzeti fejlesztési miniszter a minősítő bizottság javaslata alapján döntött a szénhidrogén és a geotermikus energia kutatási területekre kiírt bányászati koncessziók megadásáról – tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal pénteken közös közleményben az MTI-t.

A szénhidrogén kutatására, feltárására és kitermelésére a Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. Battonya-Pusztaföldvár északi és a Szegedi-medence nyugati területére, a Vermilion Exploration B.V. Battonya-Pusztaföldvár déli területére, míg geotermikus energia kutatására, kinyerésére és hasznosítására a CEGE Közép-Európai Geotermikus Energia Termelő Zrt. Jászberény területére nyert jogosultságot koncessziós szerződés megkötésére.

A nemzeti fejlesztési miniszter 2013 augusztusában négy szénhidrogén (Szegedi-medence délkeleti és nyugati, Battonya-Pusztaföldvár északi és déli területe) és három geotermikus energia kutatási területre (Ferencszállás, Kecskemét, Jászberény) tett közzé bányászati koncessziós pályázati felhívást.

A szerződések megkötésére az eredményhirdetéstől számított 60 nap áll rendelkezésre, amelyet egy alkalommal, legfeljebb további 60 nappal meg lehet hosszabbítani. A geotermikus koncesszió időtartama a szerződés hatályba lépésétől számított 35 évre, míg a szénhidrogén koncesszióké 20 évre szól.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.