Belföld

Gyurcsányék berágtak a közmédiára

Problémájuk van a közmédiával, úgyhogy nem válaszolnak a kérdéseikre és a műsoraikban sem vesznek részt.

Megsértődött a DK az MTV pénteki Híradója miatt, ezért gyakorlatilag megszakítják a kapcsolatot a közmédiával. A DK-nál egy olyan riport csapta ki a biztosítékot, ami Gyurcsány Ferenc és cége, az Altus pénzügyeiről szólt.

A riport egy sajtótájékoztatóval kezdődik, amelyet a DK elnöke Orbán vagyonosodásáról tartott. A riport viszont Orbán vagyonosodásáról nem ejt szót, ehelyett Gyurcsánnyal foglalkozik.

Aki állítása szerint korábban szerezte meg vagyonát, minthogy politikus lett volna, üzletemberként nem volt  köze a politikához, és tisztességesen, a törvényeket betartva járt el. Arra a kérdésre viszont már nem válaszolt, hogy a kapcsolatai mennyiben segítették a milliárdos vagyon felhalmozásában.

Ezután a riport Gyurcsány cégének felvirágoztatását mutatja be, amelyhez szerintük azért némi köze mégis csak volt a pártállami időkből szerzett kapcsolatainak.

A riportot itt nézheti meg, 27.36-tól.

A DK-nak az volt a baja, hogy véleményük szerint alig két mondat foglalkozott az anyagban magával a sajtótájékoztatóval, a fennmaradó öt percben viszont “csúsztatásokkal és sanda célzásokkal próbálták meg lejáratni a pártot és a pártelnököt”.

Molnár Csaba ezért fölszólította az MTVA vezérigazgatóját: ő és munkatársai döntsék el, hajlandóak-e hírt adni,” vagy csak a híreknek a Fidesz érdekében történő hamisítására specializálják magukat”.

Egyben bejelentette: március 15-éig a párt rendezvényein az állami televízió tudósítói nem kívánatosak. A DK politikusai továbbá az állami televízió műsoraiban nem vesznek részt, az állami televízió kérdéseire nem válaszolnak. A párt ezen felül visszavonta az állami televízió akkreditációját Gyurcsány Ferenc mai évértékelő rendezvényére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik