Belföld

Szűrés az egész családnak

Február 14-e idén nem csak a szerelmeseknek kedvezett, hanem azoknak is, akiknek épp jól jött volna egy prosztata, szem vagy bőrgyógyászati vizsgálat.

Közel kétszáz önkéntes dolgozik – még ezen pillanatokban is – a Vodafone sportcentrumban Valentin-napján, mindezt a mi egészségünkért!

A nagyszabású egészségnap, amelyet az önkormányzat és a Fejér Megyei Szent György Kórház közösen szervezett, határozottan hozta a várt reményeket. A különböző mérések, vizsgálatok és szűrések  – és perszer Fehérvár sportolói  – rengeteg embert vonzottak, a legtöbben persze a nyugdíjas korosztályból képviseltették magukat. De lehetett látni fiatal anyukákat, apukákat is bőven, ahogy a gyerkőccel ingáznak a kígyózó, máshol erősen apadó embertömeg között.

A csarnokban elhelyezett asztaloknál a szakemberek készséggel válaszoltak szinte minden kérdésre, legyen a problémánk akár gerincbántalom, táplálkozási rendellenesség vagy egy csúnya anyajegy.
Amíg pedig kénytelenek voltunk elidőzni egy-egy sorban, a színpadon egymást követték az előadások, hogy senki se unja el magát és adja fel az egészségéért vívott csatát a türelmetlenséggel.

A négy órai hivatalos megnyitó után tornával, gyönyörű muzsikával majd rengeteg érdekes előadással szórakoztatták a nézőket. Sánta Lajos például a rendszeres folyadékbevitel fontosságáról beszélt, Pulai Judit pedig arról, hogyan előzhetjük meg a csonttörést.

Délután háromtól egészen este tízig mindenki meglátogathatja a gyermekfogászati tanácsadást vagy a babamasszázs oktatást vagy belehallgathat Kerényi Levente előadásába, aki arról mesél a jelenlévőknek, hogyan kerülhetik el a gutaütést!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik