Belföld

Simon magánember lett, kikéri magának a zaklatást

Felvételeket készít a háza előtt várakozó újságírókról. Az MSZP volt elnökhelyettese már magánembernek érzi magát és zaklatásra panaszkodik – írja az MNO a Hír TV alapján.

A Hír TV stábjának fotózásával kezdte a reggelt az MSZP volt elnökhelyettese. A XVIII. kerületi családi házban ezt követően órákig nem volt mozgás, majd a csütörtökön lemondott képviselő kiállt a garázsból és újra fotózott. Ezt követően közölte, hogy nem járul hozzá, hogy róla vagy a családjáról felvétel készüljön. A tévések – szerinte – folyamatosan zaklatják őt és családját, bekameráznak az ablakukon, a gyereküket felébresztik. A stáb vagyonát firtató kérdéseire nem válaszolt, de azt  megismételte, hogy magánemberként nem járul hozzá a felvételekhez, éjszaka pedig ne kamerázzanak be az ablakukon, mert az magánterület. Ezt követően családjával együtt elhagyta a házat. A Hír TV a Simonról készült felvételen kitakarta a volt politikus arcát.

Pénteken egyébként az Országgyűlés mentelmi bizottságának kereszténydemokrata elnöke közölte, hogy levélben fordul Mesterházy Attila MSZP-elnökhöz, hogy juttassa el a testületnek Simon Gábor MSZP-nél leadott vagyonnyilatkozatát. A bizottsági elnök jelezte: hétfőn felveszi a kapcsolatot a testület tagjaival, illetve első lépésként megkeresi a legfőbb ügyészt, hogy igyekezzen segíteni a bizottságot további eljárása során.

Rubovszky György kérdésre válaszolva elmondta: Gyurcsány Ferenc DK-elnök miniszterelnököt érintő kezdeményezéséről még semmilyen hivatalos megkeresést nem kapott.

Simon Gábor csütörtökön mondott le képviselői mandátumáról. Közben az ügyészség azt közölte, a Simon-ügynek jelenleg nincs gyanúsítottja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik