Belföld

Kórházi kazánfűtőknek adták ki magukat a csalók

Gázolajat kínáltak áldozatuknak, majd a pénz átvétele után meglógtak.

Vádat emelt a hódmezővásárhelyi ügyészség a városi járásbíróságon egy miskolctapolcai férfival szemben, aki – két ismeretlen társával – magát kórházi kazánfűtőnek kiadva csapott be egy vásárhely környéki tanyán élő embert.

A vádirat szerint 800 liter gázolajat kínáltak a kórház nevében eladásra 280 forint per liter áron. Az üzemanyag mellé számlát is adtak volna.

Az adás-vétel lebonyolítására a kórház parkolójába hívták áldozatukat. Az nem derült ki, hogy tudtak ilyen otthonosan mozogni az intézményben – az ügyészség szerint egyikük sem állt a kórház alkalmazásában – mindenesetre itt került sor az üzletre. Az olaj ellenértékét, összesen 224 ezer forintot átvették, majd türelmet kértek, mondván mindjárt jönnek az áruval, ám sohasem tértek vissza.

A megtalált csaló többszörös visszaeső – jelenleg is börtönben van – így a vádhatóság letöltendő szabadságvesztés kiszabását indítványozta a bíróságon.

Ajánlott videó

Egy friss hazai felmérés szerint az embereknek csupán a 12 százaléka készít végrendeletet. Arról nincs adat, hogy a népesség hány százalékának vannak érdemi ismeretei az öröklés szabályairól. Sándor Zsuzsa most felhívja a figyelmet néhány gyakori tévedésre.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!