Belföld

Egy órát tartott a szegedi közgyűlés – nincs még költségvetés

Február 21-én újra lesz városi közgyűlés, ugyanis több fontos téma tárgyalását elhalasztották a városatyák.

Már az országgyűlési választási választások kampányhangulatát idézte a szegedi közgyűlés. A képviselői mandátumért újra induló Bohács Zsolt például a Simon-üggyel kezdte a hozzászólását, és arról beszélt, hogy egész eddig mindenkinek hauzdott az MSZP. Elmondta azt is, hogy a harmadik rezsicsökkentés komoly segítség lesz a magyar családok számára. Botka László polgármester csak mosolygott a “kampánybeszéden”.

Az ellenzéki képviselők is kampányhangulatban emlegették példaként a szegedi lézerközpont ügyét, amelynek megvalósítását szerintük a Fidesz ellenzékben és kormányon is gáncsolta, most pedig Orbán Viktor büszkén tette le az intézmény alapkövét.

Mózes Ervin főjegyzőt örvényességi észrevételt fűzött a villamosvásárlásról szóló előterjesztéshez. Sok kérdésre nincs magyarázat, nem tudni, miért ennyi az ár, és, hogy miért pont ezeket a villamosokat választanák. De nem is áll a fizetendő összeg a társaság rendelkezésére, a sügősség sem alátámasztott indok.

Közben kiderült, hogy Bohács Zsolt, a Fidesz frakcióvezetője azt kérte a polgármestertől, hogy ezen a napon még ne tárgyaljanak az idei költségvetésről, így a legfontosabb napirendi pontot jövő péntekre halasztották. Ekkor tárgyalnak a vitatott busztenderről és villamosbeszerzésről is.

Végül a 2013-as zárszámadást, és a választási bizottságokra vonatkozó előterjesztést is elfogadták. Február 21-én folytatják a képviselők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik