Belföld

Csoda Budapesten: Hajléktalan nénit fogadott be egy 18 éves lány

Megható magyar történet emberségről, szeretetről, gondoskodásról.

A 18 éves Ujházi Szandra állami gondozott volt, később nevelőszülőkhöz került, ahonnan 5 hónapja költözött el. Azóta egyedül él Budapesten. Napközben felszolgálónak tanul, délutánonként pedig esti iskolába jár, hogy az érettségije is meglegyen.

A fiatal lány egy hete hallott a 78 éves hajléktalan néniről, aki napközben egy bolt csöveinél melegszik, hogy ne fagyjon meg. Azonnal úgy döntött, hogy befogadja Ica nénit, de sokakkal ellentétben ő nemcsak a levegőbe beszélt, hanem meg is tette. Azóta együtt élnek.

A néni ezt megelőzően több évig élt az utcán. Hitelt vett fel, amire elment mindene, így végül kénytelen volt elhagyni az albérletét is. A néni hosszú hajléktalansága alatt kipróbálta a hajléktalanszállót is, mint egyfajta lehetőséget, de három nap múlva inkább eljött, mert azt a keveset is, amilye volt, ellopták a többiek.

“Kimostam a kis bugyimat, zoknimat, kiterítettem. Másnap reggel kerestem, hűlt helye volt” – mesélte. Ica néni ezután többször akart öngyilkos lenni, de hála a 18 éves lánynak, a története mégis pozitív fordulatot vett. Szandra megmentette, ő pedig már nem akarja eldobi az életét.

Szívmelengető történet a mai Magyarországról:

(A sok letöltés miatt lehet, hogy a videó lassan indul el. Kérjük, legyenek türelemmel vagy kattintsanak YouTube-os linkünkre.)

Olvasói sztorik