Belföld

Szerbia a magyar tapasztalatokat is felhasználná

24.hu
24.hu

2014. 02. 13. 17:04

A korábbi jó együttműködést folytatva Szerbia az uniós csatlakozási folyamatban is számít a magyar tapasztalatokra és segítségre - mondta a témával kapcsolatos konferencia sajtótájékoztatóján,Szegeden a Szabadkai Regionális Gazdasági Kamara elnöke.

Slobodan Vujinovic hangsúlyozta: Csongrád megye és a szabadkai régió valójában az a kapocs, amely összeköti Magyarországot és Szerbiát. A két térségben akkor is volt együttműködés, mikor az még nem volt népszerű, de már akkor is tudni lehetett, hogy csak egymásra támaszkodva lehet fejlődni és együtt erősebbek lehetnek, mint a konkurencia.

Most, amikor Szerbia az uniós csatlakozás megkezdésével visszatért “a politika nagy pályájára”, jól fel tudná használni a magyar fél csatlakozással kapcsolatos pozitív tapasztalatait – mondta a kamara elnöke. A Szerbia az EU csatlakozás küszöbén címmel kis- és középvállalkozók számára rendezett szakmai konferenciát megelőzően együttműködési megállapodást írt alá a nagyvállalkozókat képviselő Magyar-Szerb Üzleti Tanács, valamint a kis- és középvállalkozásokat képviselő Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara.

Emellett bemutatták a Szerbiába készülő vállalkozások kézikönyvét, amely a magyar partnereknek szolgál hasznos információkkal a szerb lehetőségekről, szabályozásokról, a legjelentősebb nemzetközi szakkiállításokról.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.