Belföld

Szerbia a magyar tapasztalatokat is felhasználná

A korábbi jó együttműködést folytatva Szerbia az uniós csatlakozási folyamatban is számít a magyar tapasztalatokra és segítségre - mondta a témával kapcsolatos konferencia sajtótájékoztatóján,Szegeden a Szabadkai Regionális Gazdasági Kamara elnöke.

Slobodan Vujinovic hangsúlyozta: Csongrád megye és a szabadkai régió valójában az a kapocs, amely összeköti Magyarországot és Szerbiát. A két térségben akkor is volt együttműködés, mikor az még nem volt népszerű, de már akkor is tudni lehetett, hogy csak egymásra támaszkodva lehet fejlődni és együtt erősebbek lehetnek, mint a konkurencia.

Most, amikor Szerbia az uniós csatlakozás megkezdésével visszatért “a politika nagy pályájára”, jól fel tudná használni a magyar fél csatlakozással kapcsolatos pozitív tapasztalatait – mondta a kamara elnöke. A Szerbia az EU csatlakozás küszöbén címmel kis- és középvállalkozók számára rendezett szakmai konferenciát megelőzően együttműködési megállapodást írt alá a nagyvállalkozókat képviselő Magyar-Szerb Üzleti Tanács, valamint a kis- és középvállalkozásokat képviselő Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara.

Emellett bemutatták a Szerbiába készülő vállalkozások kézikönyvét, amely a magyar partnereknek szolgál hasznos információkkal a szerb lehetőségekről, szabályozásokról, a legjelentősebb nemzetközi szakkiállításokról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik