Belföld

Rettenetes: őrült fiatalok a torony tetején

Rossz nézni, ahogy 650 méteres magasságban lógaszkodnak egy toronyház tetején, alattuk az iszonyatos mélység. Még a szmogfelhőt is maguk alatt hagyták.

Két orosz fiatal titokban mászta meg Kína legmagasabb tornyát, a videót pedig feltöltötték az internetre. A Shanghai Tower 632, a tetjén lévő daruval együtt 650 méteres magasságba nyúlik. Az adrenalin-függő srácok a csúcson lévő toronydaru tetejére is kimásztak. A fémszerkezet egyes részein még rendes létra és kapaszkodó sincs, néhol a lábukat sem tudták rendesen kitámasztani. Látható, hogy nem használtak semmiféle kötelet vagy egyéb eszközt az akcióhoz, bár ekkora magasságban egy inkább egy ejtőernyőre lenne szükség.

A mutatványt egy fejkamerával rögzítették, a felvételek láttán elakadt a lélegzetünk, s erősen izzadt a tenyerünk. Iszonyatos nézni, ahogy a szmogos város felett egyensúlyoznak. Egy rossz mozdulat is elég lenne ahhoz, hogy a gyilkos mélységbe zuhanjanak, ám láthatóan ez kicsit sem aggasztja őket, a csúcsra érve boldogan pacsiznak, mintha csak egy dombtetőre ültek volna ki sörözni.

A videón látható az is, milyen hatalmas méreteket ölt a szmog Shanghaiban. A város az egyik vágóképen nem látszik, csupán két „kisebb” torony töri át a füstös réteget.

A  Shanghai Towert 2008-ban kezdték építeni, s várhatóan idén fejezik be. 632 méter magas, 128 emeletes, és 380000 négyzetméteres alapterületű. Kína legmagasabb épülete lesz, valamint a második legmagasabb épület a világon, a Burdzs Kalifa után.

„Hasonlót” eddig csak Tom Cruise művelt

A Dubajban található Kalifa-tornyot, már meghódították, bár csak a mozivásznon. Tom Cruise, a Mission Impossible 2011-es epizódjában tapadókorongokkal mászik az épület oldalán. Szédítő látvány, de legalább tudjuk, hogy mindez ügyes filmes trükk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik