Belföld

Nincs kilátás téli időjárásra

A hosszútávú előrejelzések szerint marad az enyhe, kora tavaszi idő.

Csütörtökön északkeleten fordulhat elő még kisebb eső, havas eső, máshol azonban már felszakadozik a felhőzet és hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap. Többfelé megélénkül, nyugaton északnyugaton megerősödik a délies szél. Nyugaton eleinte párás, ködös lehet a levegő. Délutánra 4 és 11°C közé melegszik a levegő.

Péntekre egy gyenge hidegfront hozhat többfelé kisebb esőt, valamint főként a Dunántúlra viharos északnyugati szelet, viszont a hőmérséklet nem esik vissza jelentősen.

Szombaton csapadékmentes időre van kilátás, viszont északkeleten lehetnek tartósan párás, ködös körzetek is. Máshol több órás napsütésre van kilátás. A Dunántúlon többfelé megerősödik a délkeleti szél, északnyugaton viharos lökések is lehetnek. Folytatódik az enyhe idő.

Vasárnap a kezdeti fátyolfelhős-napos időt követően délutántól nyugat felől egy hidegfront hatására megvastagszik a felhőzet, estétől egyre több helyen alakulhat eső, zápor. Élénk lesz a légmozgás, délen akár 15 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet – írja az Időkép.

Az elkövetkező hetekben nem süllyed fagypont alá a hőmérséklet. Februárban az eddigi kilátások szerint már nem kell igazi téli időre számítanunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik