Belföld

Kijelölték az ételosztó helyeket Budapesten

Többek közt a Déli pályaudvarnál és a Városligetnél is lesz ételosztó hely. Tarlós szerint visszás a hozzáállása a helyzethez Angyalföld MSZP-s polgármesterének.

A Fővárosi Közgyűlés közterület-hasznosítási bizottsága által javasolt területeken idén minden nap, reggel 8 és este 6 óra között lehet ételosztást tartani. Ilyen – fővárosi önkormányzati tulajdonú – terület az I. kerületben a Déli pályaudvar Krisztina körút felőli kijáratánál egy fedett rész, a IV. kerületben az Árpád utca és a Szilágyi utca kereszteződése az újpesti felüljárónál, a XIV. kerületben az Ajtósi Dürer utca felől a parkba vezető aszfaltos útszakasz, a IX. kerületben a Soroksári út és a Máriássy utca találkozás a vasút mellett, valamint a XI. kerületben a Budafoki út, Galváni út találkozásánál egy parkoló.

A főváros a területek bővítését vizsgálják. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat egészségügyi dolgozókat is foglalkoztat majd az ételosztások helyszínén, s segítenek a rászorulókat a rendszeres ellátó rendszerbe terelni.

A Fővárosi Közterület-fenntartó felkészült a takarításra, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság pedig a szabályok betartatására.

A főpolgármester kitért arra is, hogy részletes egyeztetéseket folytattak a kerületekkel is, s a XIII. kerületet leszámítva mindenhol megegyeztek a további helyszínekről. Bírálta, hogy miközben a kerülettől “kioktató” levelet kapott arról, hogy a főváros el akarja rejteni az ételosztást a közterületekről, Tóth József arra hivatkozva utasította el a főváros által javasolt helyet, hogy az egy kiemelt presztízsű terület, aminek nyugalmát meg akarja őrizni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik