Belföld

Keszthelyre is indul fürdős vonat Győrből

Idén nyáron már a Balaton északi partjára is lejuthatunk közvetlen vonattal. Vonyarcvashegyre, Balatongyörökre és Keszthelyre utazhatunk átszállás nélkül.

Tavaly már olvashattak portálunkon arról a járatról, mely közvetlenül a Balaton déli partjára szállította az utasokat Győrből. A vonat Komáromon és Székesfehérváron keresztül jutott el Siófokra, nagyjából három órás menetidővel. Ezzel sok sok év után ismét átszállás nélküli összeköttetés nyílt a megyeszékhely és a magyar tenger között.

Már akkor is elhangzott az ötlet, hogy az északi partra is indulhat fürdős vonat. Idén nyáron ez megvalósul, a 2013/2014-es menetrend nyári szakaszában már szerepel ilyen járat. A vasút jó alternatíva a közúti közlekedés mellett, hiszen a legforgalmasabb, régiónkból a Balatonhoz vezető út a 82-es, nagyon zsúfolt, melyet így némileg tehermentesít a vaskerekű.

Siófoki fürdős vonat zakatol Komárom és Székesfehérvár között 2013 nyarán.

Az új Győr-Balaton vonat június 21-től augusztus 31-ig közlekedik, reggel 7.11-kor indul Győrből, s pár perccel 10 óra után érkezik Keszthelyre. Visszafelé 18.50-kor indul, és 21.40-re érkezik. A fürdős vonat menetideje valamivel kevesebb, mint három óra, összessen 153 kilométert tesz meg a két város között. A sebesvonat oda, s visszafelé is csak Győrszabadhegy, Gyömöre-Tét, Pápa, Sümeg, Tapolca, Balatongyörök, Vonyarcvashegy állomásokon áll meg.

Bár a menetjegy elég borsos, ezen a vonaton is járnak a kedvezmények, melyeket mindenképp érdemes kihasználni. Az egyirányú utazás ugyanis 3000 forint. A kedvezményekről és különböző lehetőségekről érdemes a vasúttársaság honalpján tájékozódni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik