Belföld

Gyurcsány: „Vagy szopok, vagy beszélek”

Gyurcsany-Ferenc(210x140)(1).jpg (gyurcsány ferenc, )
Gyurcsany-Ferenc(210x140)(1).jpg (gyurcsány ferenc, )

Néma, de transzparenses ellentüntetők fogadták a fórumra érkezőket, de ez nem tartotta vissza a helyieket, több százan zsúfolódtak össze egy helyi hotel konferenciatermében. „Ezt úgysem lehet jegyzetelni, nem is érdemes, figyelni kell, szívni magunkba a szavait” – figyelmeztetett egy, saját bevallása szerint is Gyurcsány-fan, amikor előkaptam a tollat, papírt, hogy legalább néhány aranyköpést felírjak. Végül igaza lett, csak úgy sorjáztak a poénok, Orbánról, a szopásról, a szelekről.

Nem esztergomi, kun

A fórum elején bemutatkozott a helyi jelölt, Vadai Ágnes, bevallotta, személyes kötődése nincs a városhoz, ő alföldi, kun lány, aki azért jött, hogy ne hagyja, hogy Orbán helytartói átgázoljanak az embereken. Később a Hír24 kérdésére elmondta, nem vetődött fel, hogy az ellenzék beálljon Tétényi Éva független polgármester mögé, de mindenképpen fog vele találkozni.

„Mikor jön már a Feri?”

Volt, aki annyira nem bírt már magával, hogy a mellette ülőket kérdezte, mikor veszi már át a szót a volt miniszterelnök, nem kellett sokáig várnia, Vadai hamar átadta neki a lehetőséget, Gyurcsány pedig „jött, látott és győzött” – foglalta össze valaki az este végén. „Őt nem lehet megszelídíteni” – vallott egy másik fórumozó és igaza volt. Például amikor valaki Negróval kínálta Gyurcsányt, akkor ő a „köszönöm, de vagy beszélek, vagy szopok” kiszólással hárított.

Mesterházyról szinte egy szó sem esett – bár kérdésünkre a volt miniszterelnök az este végén elmondta, megszokta már, hogy most a baloldalon nem ő van a középpontban –, de Orbán Viktorról annál több, meg a vagyonokról is. Nem Simon Gáboréról, Orbánéról, meg az övéről. Ha Orbán Viktor kiteszi, mije van, ő is.

Több poént így írásban nem lövünk le, hisz itt a videó. Még énekeltünk is. Nem is akárkinek.

Olvasói sztorik