Belföld

Bokros is csatlakozik Bajnaiékhoz

Az egykori pénzügyminiszterrel Gyurcsány Ferenc javasolta az összefogást.

Bokros Lajossal, a Horn-kormány pénzügyminiszterével, az MDF európai parlamenti képviselőjével köt együttműködési megállapodást a baloldali Összefogás – jelentette be az InfoRádió Aréna című műsorában az Együtt-PM vezetője.

Bajnai Gordon szerint Gyurcsány Ferenc javasolta azt, hogy néhány emblematikus politikusnak is adjanak valamilyen formában helyet az Összefogásban. Így került szóba Fodor Gábor, Kuncze Gábor és Bokros Lajos is.

Bokros már egy hónapja jelezte, hajlandó akár a “Gyurcsány Ferenc által jelentett kockázatot is vállalni” Orbán leváltásáért.

Az Együtt-PM vezetője a rádióinterjúban azt mondta: ez a lépés nem akadályozza a korszakváltást, hiszen az országban csak olyan emberek politizálnak, akik az elmúlt 10-20 évben is. Bajnai szerint a lényeg, hogy a szereplők a korszakváltás elveit elfogadják-e.
Az Együtt-PM vezetője azt is mondta, hogy áprilisban arról szavaznak a választók, hogy hazánk egy szovjet-utódállamszerű képződménnyé alakul vagy ismét egy normális, európai, gyarapodó országgá válik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik