Belföld

Tóth Károly feljelentést tett az IH ügyében

Tóth Károly a szegedi MSZP-frakció nevében ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a Csongrád Megyei Főügyészségen a Szegedi Ifjúsági Házban eltűnt milliók miatt.

A képviselő szerint a költségvetés tervezetéhez beérkezett, Hüvös László által jegyzett jobboldali módosító indítvány  900 milliót vonna el intézményektől, addig az önkormányzati cégeknek ad plusztámogatást, ezek közül például az IH-nak, aminek plusz 70 milliót adna.

„Hüvös László nem csatolta az indítványához a halállistát, vagyis mely intézményeket ítélné bezárásra. Ha ezt a 900 milliót az óvodáktól, bölcsödéktől vonnánk el, rögtön be kellene azokat zárni, ha színháztól, akkor pedig a függönyt kellene lehúzni. Eközben az IH-Rendezvényközpont Kft.-nek a rendes évi 100 milliós támogatás mellett 70 millió egyszeri mentőövet adna a Fidesz. Ezért ismeretlen tettes ellen teszek feljelentést az ügyészségen, hogy vizsgálják is, hogyan tudott a Jobbik rablógazdálkodása miatt 3 év alatt 145 milliós vagyonvesztést elszenvedni a cég” – mondta Tóth Károly a szegedma.hu-nak.

Mint azt korábban megírtuk, 100 milliós mentőövet kaphat a várostól az Ifjúsági Ház. 2011-ben még 14,7 millió nyereséget termelt az IH-t működtető cég, 2012-ben már 65,7, 2013 decemberéig pedig 132 milliós veszteséggel zárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik