Belföld

Simon a jakuzzijával dühíti szomszédját Budán

Az MSZP-s politikus nem adott magyarázatot az eltitkolt százmilliói mellett arra sem adott magyarázatot, miből vette XII. kerületben luxuslakását, az azonban kiderült, hogy nem álomszomszéd – írja a Blikk.

„Volt köztünk némi nézeteltérés – mondta a Blikknek Simon Gábor budai szomszédja. – „A politikus telke melletti ingatlan a miénk, és Simon egyszer a támfal mellé öntötte a jakuzzijából a vizet. Emiatt a fal egyik köve el is mozdult. Akkor szóltam neki, de ő ügyvéddel meg perrel fenyegetett.”

A szomszéd nagyon keveset látja a politikust, aminek az is az oka, hogy a két ingatlant hosszú ideig felújították. Az egybenyitott lakásokat évekig árulta az előző tulajdonos, ezt követően vették meg Simonék. Majd a szakemberek megkezdték a munkát, így a szomszéd csak karácsony után látta rendszeresen az új lakókat, legutóbb egy hete vette észre, hogy ég a szobákban a villany. Eszerint Simon vélhetően újabb milliókat költhetett arra, hogy lakájossá tegye az ingatlant.

Ezt az otthont ugyan már feltüntette vagyonnyilatkozatában, de mint a Magyar Nemzet kiderítette: az ingatlan a főváros egyik legjobb helyén fekszik. Egy ilyen 128 négyzetméteres ingatlan ára akár 60-80 millió forint is lehet a Széchenyi-hegyen. Márpedig Simon vagyonnyilatkozatai szerint 2011-ről 2012-re csak 3,5 millió forinttal adósodott el, a különbözet pedig politikusi fizetésből nem jöhetett össze.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a hétlakásos, 1986-ban épült házban Simonéknak két ingatlana is van. Az elnökhelyettessel egy napon a szomszédos lakást Horváth Tünde Márta vette meg, aki később Simon felesége lett. Így a lap szerint az is magyarázatra szorul: a „gazdasági vezetéssel” foglalkozó Horváthnak volt-e elég jövedelme ilyen vételre. Az ő vagyonnyilatkozata – mint a politikusok házastársaié általában – nem nyilvános.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik