Belföld

Mesterházy Attila

“Elképzelhetetlennek tartom, hogy egy szociáldemokrata párton belül kössön szövetséget liberális és konzervatív. Mást gondolunk a családról, a vallásról, az egyházak szerepéről, a kábítószer-fogyasztás kezeléséről, a homoszexualitásról, az államról, a határon túliakról. Már a jelenlegi, sok platformot magába foglaló párt is nagyon széles, elképzelések és gondolatok sokaságát foglalja magába. Ezt sem kis feladat koordinálni. Ha tovább tágítjuk, az a párt fölrobbanásához vezet.”

Mesterházy: Engem nem kóstolgat Gyurcsány (FN24, 2010. november 4.)

 

1974. január 30-án született Pécsen. Nős, egy fia és egy lánya van.

Veszprémben érettségizett, majd a Közgázon diplomázott, doktorizott. A Horn-kormány utolsó hónapjaiban a Miniszterelnöki Kabinetiroda osztályvezetője, az első Orbán-éra idején előbb egy ismeretterjesztéssel foglalkozó civil szervezetben dolgozik, 1999 júniusától bő egy éven át volt egyetemén tanársegéd. 2001 júniusától Medgyessy Péter miniszterelnök-jelölt tanácsadó testületének tagja.

A Medgyessy-kormányban Gyurcsány Ferenc sportminiszter alatt politikai államtitkár, a Gyurcsány-kormány idején az esélyegyenlőségi tárcánál politikai államtitkár.

A második Gyurcsány-kormány regnálását szerényebb beosztásokkal vészeli át, ám Bajnainál már frakcióvezető, sőt az MSZP alelnöke, 2010-es miniszterelnök-jelöltje.

A választás vereség után pártelnök, valamint a slankuló képviselő-csoport feje, újabban pedig az Összefogás miniszterelnök-jelöltje.

Interjúink vele a ciklus elejéről itt és itt, a közelmúltból itt és itt.


Fotó: Neményi Márton

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik