Belföld

Kirakták a választási plakáttartókat Győrben

A szabály: tilos mások plakátjait letakarni, vagy felülragasztani.

A Győr-Szol Zrt. 250, háromoldalú plakáttartó táblát helyezett ki Győr területén, az önkormányzat által meghatározott helyszínekre. A szolgáltató és a város önkormányzata a hirdetőhelyek biztosításával támogatja a jelölőszervezetek munkáját, hozzájárul a kulturált választási kampány lebonyolításához. A táblákat újrafestették és a szükséges javítástokat is elvégezték rajtuk.

A táblákon február 15-től április 6-ig, a jelölőszervezeteknek, pártoknak és egyéni jelölteknek van lehetőségük kampányra. Egyéb hirdetések, reklámok elhelyezése tilos.

Az érvényben lévő választási eljárásról szóló törvény értelmében a hirdetéseket – az azt kihelyező szervezeten, egyéni jelöltön kívül – másnak eltávolítani, mások plakátjait letakarni, felülragasztani nem szabad. Épületeken, kerítéseken a jelöltek és a jelölő szervezetek csak a tulajdonos vagy kezelő hozzájárulásával helyezhetnek el hirdetményeket.

A korábbi választásokkal ellentétben ezúttal a voksolást követően nem a jelöltek és jelölő szervezetek tisztítják meg a plakáttartó táblákat, ezt a Győr-Szol Zrt. – a város önkormányzatának megbízásából és finanszírozásával – végzi el a választást követő 10 napon belül. A táblák ezt követően május 25-ig, az európai parlamenti választásokig a helyükön maradnak, azokat ismét használhatják a jelölő szervezetek kampánycélokra. Az európai parlamenti választások után a Győr-Szol Zrt. azokat megtisztítja és beszedi. Legközelebb az őszi önkormányzati választások előtt kerülnek ismét helyükre a táblák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik